Pagina's

Totaal aantal pageviews

5 sep 2019

Rewilding in Oostvaardersplassen is moord !

“... dat er levensvatbare populaties grote grazers in het Oostvaardersplassengebied zijn en dat het welzijn van de dieren is gewaarborgd. Voorkomen moet worden dat dieren onnodig lijden vanwege voedseltekorten ...”.


DAT staat er te lezen in het convenant 2018 / 2019 wat de Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer, beheerder van de OVP hebben ondertekend !

Het algeheel verbonden verklaarde RAPPORT VAN GEEL stelt dat bij aanvang van de voedingsloze periode, 90 % van de kudde in conditie 4 of 5 moet zijn.

Het convenant omschrijft dat indien het nodig is om het bijvoeren, gecontroleerd te starten Staatsbosbeheer dit aan GS van Flevoland dient te melden !


Verder staat er geschreven dat Staatsbosbeheer de kudde dient te monitoren, en daarbij uiteraard moet vaststellen of de aanmaak van voldoende vetreserves voorspoedig verloopt zodat de dieren de voedingsloze periode ( 1 december ) kunnen doorstaan.

Het probleem is uiteraard dat door de hitteperiode er flink veel voedsel verdort is en er dus onvoldoende voedsel over is om die vetreserves ook daadwerkelijk op te bouwen.

Staatsbosbeheer...als Rewilder aangesloten bij ARK Natuurontwikkeling en Free Nature heeft echter hele andere doelstellingen, die niet of nauwelijks aansluiten bij de opdracht van de provincie !

Men wil helemaal niet bijvoeren, en liever tot afschot overgaan omdat bijvoeren onnatuurlijk zou zijn....oftewel:
" We sluiten ze op in een terrein met een hek er omheen, en als je het niet redt.,.dikke pech "!!! 

Het schijnt dat het de provincie Flevoland totaal niet interresseert dat men verantwoordelijk is voor het OVP beleid, en komt hooguit met de smoes dat als men Staatsbosbeheer " tot de orde " moet roepen, oftewel...laten doen wat afgesproken is, men dit via de Minister van LNV moet doen...die natuurlijk mooi niets zal doen !!

De krankzinnige situatie die dus bestaat is dat de Provincie Flevoland als opdrachtgever geen enkel overwicht of macht heeft om het beleid waar ZIJ verantwoordelijk voor zijn ook daadwerkelijk volgens de letter uit te laten voeren !

Vragen van de Politieke Partijen aan GS van Flevoland zijn derhalve volkomen zinloos omdat GS toch machteloos, of niet bereidt is om ook maar enig diervriendelijk beleid uit te voeren en lijkt het er eerder op dat het verhaal van " via de Minister " eerder een rookgordijn lijkt om uiteindelijk toch REWILDING door te voeren in de Oostvaardersplassen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten