Pagina's

Totaal aantal pageviews

14 dec 2019

" Open Brief " aan KLANKBORGROEP Oostvaardersplassen Provincie Flevoland !!

 " OPEN BRIEF " aan de KLANKBORDGROEP !

Waarom een " open brief " ?

Ik vroeg na 5 december, het moment waarop de antwoorden kwamen op de vele gestelde vragen van 2 november 2019, n.a.v. de " Toekomstplannen Oostvaardersplassen ", de griffier van de Provincie Flevoland of er een bericht gezonden kon worden naar de " klankbordgroep " die de bijeenkomst van 2 november organiseerde.
Hierop is elk antwoord uitgebleven waarna ik van mening was dat dit aansloot op de op- en aanmerkingen die ik wilde maken, en waar men kennelijk geen gehoor aan wenst te geven, dan wel kritische vragen compleet wenst te vermijden, betreffende de falende wijze van communiceren die nu al van toepassing is ~!


" Open brief " :
Geachte leden van de klankbordgroep,

1** Ik, en naast mij velen, vragen zich af hoe het in godsnaam bestaat dat men wel het lef heeft om een bijeenkomst te organiseren, en daarbij terloops de " OVP STRIJDERS " in de WAAN te laten dat men serieus genomen zou worden, sterker nog...men de hoop heeft doen herleven dat er een opening zou bestaan om de alom bekende " Know-How " van deze personen en of groepen te implementeren in het toch wel onduidelijke en gammele beleid zoals tot nu toe gevoerd word in de Oostvaardersplassen, en men deze hoop de grond in heeft geboord met de mededeling dat Uw Klankbordgroep pas over 1 JAAR een rapport moet afleveren waarin vermeld staat HOE men met het " publiek " dient te gaan communiceren ! Was het de beoogde intentie die er van meet af aan bestond om te weten te komen wat de exacte punten van kritiek waren of is men geschrokken van de nodige vragen waar, gelet op de antwoorden, geen onderbouwde antwoorden kwamen?

2** Is " communicatie " niet bedoeld om via " hoor en wederhoor " tot een uiteindelijke conclusie te komen, waarbij het niet ondenkbaar was dat de " OVP Strijders " een aantal antwoorden had moeten krijgen die bij hadden moeten dragen aan een verantwoordelijker beleid in de OVP dan tot nu toe ??

3** Moet Uw " Klankbordgroep " niet tot de conclusie komen dat het juist de Provincie Flevoland is die een juiste wijze van communiceren met het " publiek " daadwerkelijk in de weg staat...zeker gelet op de antwoorden waar geen enkel optie voor open is gesteld om op te reageren waarna men " van gedachte had kunnen wisselen, " en eventuele argumenten had kunnen toelichten ??

4** Is Uw " Klankbordgroep " in wezen niet totaal buiten schot gezet doordat Uw " Klankbordgroep " pas over en jaar eens een rapport uit moet brengen daar waar dit binnen afzienbare tijd mogelijk is??
De vraag rijst natuurlijk wat daar de reden van is temeer daar het de gewekte intentie was dat men interesse in de " Know-How " meende te moeten tonen, en deze ook onder woorden bracht maar in de praktijk meer weg heeft van een soort " MUILKORF " en de " bips " van de provincie door deze oneigenlijke constructie ogenschijnlijk weer eens word ingedekt !

5** Ongetwijfeld heeft de " KLANKBORDGROEP " op 2 november j.l. de gestelde vragen bijgehouden....en zo ja...waarom is niet op elke vraag een antwoord gekomen, zoals wel was toegezegd...denkende aan o.a het " bodemdalingsaspect en zijn effecten " die grote aandacht in het beleid dient te krijgen daar dit ALLES te maken heeft met de levensvatbaarheid van de kuddes gelet op de hoeveelheid voeding, waarbij ook de " begrazingsdruk " zoals gesteld door mede strijder " Bas Metzemaekers onder woorden is gebracht !!

HALVE ANTWOORDEN zijn GEEN ANTWOORDEN !!

Conclusie: Als de " Klankbordgroep " in het leven is geroepen om te onderzoeken hoe de communicatie verbeterd kon worden stel ik,....stellen wij, dat de taak overduidelijk NIET gaat lukken en eerder de argumenten om meer en steviger " tegengas " te gaan geven aan het huidige OVP beleid eerder versterkt gaat worden....want WIJ OVP STRIJDERS zullen NOOIT ZWIJGEN als het om vermijdbaar dierenleed gaat !

Hoogachtend, Jos Theboss....en VELE anderen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten