Pagina's

Totaal aantal pageviews

12 jul 2018

OPEN BRIEF aan GEDEPUTEERDE STATEN van Flevoland en de Commissie Duurzaamheid !

OPEN BRIEF aan de gedeputeerde Staten van Flevoland, en de Commissie Duurzaamheid in het bijzonder. 
Deze " brief " is NIET bestemd voor 50 PLUS en de PVV...Niets dan LOF over hun inzet en oprechtheid !
========
Geachte Heren Politici,

" Insprekers " die hun visie, gevoel en expertise hebben aangereikt..betrokken burgers die " stukken " toe hebben gezonden, actiegroepen die in opstand kwamen vanwege het LEED wat door zogenaamde experts is veroorzaakt,...JA, ook door Provinciale Staten.,...zelfs aangaven dat er met het " hart "gedacht moest worden.....Mensen die WEL in staat waren de dieren een extra stukje "LEVEN " te bieden door ze tegen Uw wil te voeren omdat dat MENSELIJK was....NIETS van dat alles is tot U doorgedrongen !

Met de aangereikte, alarmerende berichten rond het Jacobskruiskruid, wat dieren vergiftigd,en doodt, mede omdat ze niets of onvoldoende te eten kunnen vinden, deed U NIETS !

Dat reeds in 2005 bekend was dat het Raaigras in voor- en najaar in lengte korter was dan voorheen en de voedingsloze periode TOEN al twee maanden langer werd, en de dieren onvoldoende vetlaag konden opbouwen...U deed er NIETS mee !
Geen onderzoek hoe dat heeft kunnen gebeuren, geen verantwoordelijken hierover aanspreken...en zeer zeker geen enkel nadenken toen U de informatie kreeg dat dit Raaigras simpelweg verdwijnt als de kale plekken niet worden bemest en ingezaaid!
 
QUOTE uit Uw nieuwsbrief: van heden 11 juli 2018:
" Door de afname van de begrazingsdruk kan het gras herstellen. EINDE QUOTE !

Zelfs maar het kleinste stukje informatievergaring had deze stupide opmerking uit de nieuwsbrief kunnen houden, omdat onderbroken grasland NIET hersteld, maar slecht met nog meer onkruid, distels en VERGIF word overwoekerd !

Het feit dat U dient te weten dat Uw opmerking in de nieuwsbrief
misleidend, en feitelijk onjuist is sluit echter wel aan bij de " loze beloftes " omtrent het voorkomen van dierenleed !

Zelfs het bericht, en ook nog eens uitgesproken op 27 juni 2018 dat Jacobskruiskruid voor mensen KANKERVERWEKKEND is deed U niets !
Volledig negerende dat ook medewerkers van Staatsbosbeheer die dagelijks in de OVP verblijven een risico lopen ..het deed U NIETS ! 
 
Een pas op de plaats maken om tot de conclusie te komen dat U niet in staat bent om de verantwoordelijkheid voor mogelijke gevolgen te dragen, het deed, doet U niets !

De dames en heren politici die de mond vol hadden dat het dierenleed diende te stoppen,maar niet in staat zijn om de daad bij het woord te voegen is een zeer trieste vertoning, en voelt aan als verraad !
In plaats van de expertise van de Burgers, lees " insprekers " en "inzenders " ten volle te benutten scheepte U Ons, mij, af met drie minuten terwijl U ,als Politici tot in het oneindige het eigenlijk over NIETS heeft en daar uren voor uittrekt .
Dit bevestigd dat men ons niet serieus nam, dan wel zo snel mogelijk onder de keiharde feiten uit wilde !
SLECHT voor het bedoelde TOERISME zeg ik dan maar even want een andere drijfveer kan er niet achter zitten !

Jacobskruiskruid is angstvallig weggehouden in de problematiek waar U een beslissing over diende te nemen, en ik concludeer derhalve, en gemakshalve dat U op basis van INCOMPLETE informatie nu een aantal onrechtvaardige en onjuiste beslissingen heeft genomen die ongetwijfeld de protesten zullen aanwakkeren !
U die opnieuw besloten hebben dat het niet eens de moeite waard is om de vraag "Gehouden, of niet gehouden dieren " te laten toetsen verraad daarmee Uw eigen woorden...woorden die ons de hoop gaven dat er verstandige mensen op de pluche stoelen zaten !
Dat men " misschien " over bijvoeren zal nadenken staat haaks op het gegeven dat er 125 dieren een ernstige vorm van kopergebrek hadden, en de conclusie gerechtvaardigd is dat de dieren NIET de breedte van hun voedingsbehoeftes kunnen vinden in de OVP...U deed er NIETS mee !
Feitelijk bent U onder IMCO2 in dat geval VERPLICHT om bij te voeren...maar die conclusie kon U niet uit eien overweging maken waardoor het woord incompetent me te binnen schiet !

Van enig juist en rechtvaardig denken en beslissen kan ik U in ieder geval niet beschuldigen !

Dat men heel doelbewust in de overeenkomst tussen de Provincie en het Ministerie van Economische zaken deze dieren wederrechtelijk van hun Recht op Intrinsieke waarde beroofden door valselijk aan te geven dat hun habitat ruim 5000 hectares was waarna de rechter hun vonnis bezegelde, had al een waarschuwing moeten zijn dat men snode plannen met deze dieren had....ze slechts wilde gebruiken als landbouwdier, en ze verder konden verreken !
Dat U is aangegeven dat vanwege het nalaten van onderhoud aan het grasland, Staatsbosbeheer rechtstreeks verantwoordelijk is...het deed U NIETS...en er was zelfs iemand die Staatsbosbeheer complimenteerde....in plaats van ze een DAGVAARDING te overhandigen !

Ik zeg U dat de grasmat stervende is, mede gelet op de explosieve groei van Jacobskruiskruid, en weldra zal er helemaal geen gras meer groeien...waarom ?
Omdat U de know-how niet op orde heeft maar helaas wel het recht heeft om beslissingen te nemen, ook stomme beslissingen waar gegarandeerd de dieren weer de dupe van zullen zijn !
U kunt op de tien vingers natellen dat U exact het tegendeel heeft bereikt van hetgeen u voor ogen had, namelijk dat de " Burgers " tot rust gingen komen....!
Wie verzint het ook dat Politici beslissingen mogen nemen terwijl men in de meeste gevallen niet capabel genoeg is om los van Partijbelangen weldoordachte juiste en wijze beslissingen te nemen !

U zou zich eens de vraag moeten stellen of de èèn of andere Burger wel eens gelijk zou kunnen hebben in de gedane beweringen en waarschuwingen, en zou jegens Uw KIEZERS dit met enig RESPECT eens serieus moeten nemen !

Mijn persoonlijke mening doet er wellicht niet toe, WEL de aangereikte feiten door mij en vele anderen, maar U heeft het wel gehoord, maar heeft NIET geluisterd !
Wat " WIJ " vandaag GEMIST hebben is de oprechtheid om echt welzijn voor de dieren na te streven, en dan denk ik dat ik het vrij aardig vertaald heb !
 
Ik spreek dan ook de WENS uit dat wij BURGERS het lef zullen hebben om ook in de toekomst welke vorm van wanbeleid dan ook stevig de " KOP IN TE DRUKKEN " en op te komen voor deze weerloze dieren die voor de OVP slecht gebruiksartikelen zijn..in UW ogen ! 
....................Jos Ripken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten