Pagina's

Totaal aantal pageviews

28 apr 2018

MOERAS -RESET Oostvaardersplassen....DAAR is iets VREEMDS, aan de hand !

WORDT DE WET OP GROTE SCHAAL OVERTREDEN ???

Staatsbosbeheer heeft een ontheffing, om met een geluiddemper op het geweer, de beschermde Edelherten af te schieten tot 15 augustus 2020 !
Deze " ontheffing artikel 68 " is afgegeven door Gedeputeerde Staten van Flevoland, MAAR omschrijft WEL onder welke omstandigheden dit afschieten mag gebeuren !
Dit afschieten mag:  QUOTE: " Ter voorkoming van onnodig lijden van zieke of gebrekkige dieren " EINDE QUOTE aldus de afgegeven ontheffing !

Gedeputeerde Staten van Flevoland stelt echter dat " vroeg reactief afschieten " OOK mag bij:
* Afwijkende gedragskenmerken * OF omgevingsfactoren, oftewel...als het Natura 2000 uit komt !
De " Ontheffing Artikel 68 " benoemd die EXTRA criteria NIET en daarmee is afschot onder
deze EXTRA CRITERIA NIET wettelijk gedekt en daarmee ILLEGAAL !!

Vreemd als je weet dat Gedeputeerde Staten van Flevoland de instantie is die de ontheffing art. 68 af heeft gegeven aan Staatsbosbeheer en zich daarmee NU " OP GLAD IJS BEGEEFT "!!

Dat houdt dus in dat het afschieten van Edelherten NIET gedaan mag worden omdat Staatsbosbeheer
meent dat het er bijvoorbeeld teveel Edelherten zouden zijn..simpelweg omdat Edelherten een beschermde diersoort is en de ontheffing EXACT omschrijft wanneer Staatsbosbeheer mag ingrijpen en wanneer niet....de ontheffing is de enige norm daar er gebruikt gemaakt wordt van geluidsdempers en het geheel onder de VUURWAPENWET valt !!
Controle hierop dient o.a. door de POLITIE te worden gedaan !

Even een kleine zijstap.....
De Commissie Van GEEL oordeelde eerder deze week dat er een " MOERAS-RESET " moet komen omdat een deel van het grasland bij het moerasland gevoegd moet gaan worden !
Een verlies aan grasland voor de Grote Grazers van tenminste 500 Hectare plus 300 Hectare beschuttingsgebied en derhalve vind men dat er nog eens 980 Edelherten moeten worden afgeschoten....!
( Over het aantal Hectares zeer giftige JAKOBSKRUISKRUID wordt gezwegen maar die moeten er eigenlijk ook nog van af !! )

Voor alle duidelijkheid...als er slechts èèn dier is gedood BUITEN het wettelijke kader treed artikel
80ffw in werking die stelt:  Een vergunning of ontheffing kan worden ingetrokken indien: (onder C:) QUOTE: de houder van een vergunning of ontheffing handelt in strijd met de hem verleende vergunning of ontheffing of met daaraan verbonden voorschriften;EINDE QUOTE !

TOEVOEGING: 
Dat b.v .de HECKRUNDEREN " WILD " zouden zijn is gebaseerd op ruim 5000 Hectares Habitat,
maar de werkelijkheid is dat dit nooit meer dan 1880 Hectares waren en is dus op een LEUGEN
gebaseerd  ...feitelijk zijn de HECKRUNDEREN, als je het echte aantal hectares bekijkt dus NOOIT " WILD " GEWEEST, en dat een aantal Rechtbanken hier de fout is ingegaan zal duidelijk zijn !!

HET ROOKGORDIJN VAN DE COMMISSIE VAN GEEL !!!
Op 12 maart 2018, dus RUIM VOOR het openbaar maken van het advies van de Commissie Van Geel, is al openbaar gemaakt dat er uiterlijk einde 2018 een MOERAS - RESET gaat komen !
Je hoeft niet erg lang na te denken om tot de conclusie te komen dat er voor de bekend gemaakte MOERAS - RESET op 12 maart 2018 toch wel een periode aan vooraf gegaan is waarin men tot deze beslissing is gekomen....!

En dat in ogenschouw nemende kom je tot een vreemde gewaarwording!
Staatsbosbeheer is in januari ineens begonnen met het op grote schaal afschieten van Edelherten...
Waren dat er in december 2017 " slechts " 99, ging dat aantal vanaf januari 2018 ineens omhoog naar
512 afgeschoten Edelherten en zette zich door in de maanden februari en maart met resp. 805 en 759 Edelherten !! ( Bron: Staatsbosbeheer ! )
Een plotselinge stijging in januari 2018 van ruim 500 PROCENT !
De " Omgevingsfactoren "waren volgens Staatsbosbeheer in de maanden december 2017
en januari 2018 GELIJK...en kregen beide maanden het getal " 5 " ! 
Geen enkele reden om te stellen dat de situatie ineens drastisch verandert was !

De vraag is dus GERECHTVAARDIGD of dit afschieten niet ALLES te maken heeft met de beoogde MOERAS - RESET zoals bekend gemaakt op 12 maart 2018 en NU ineens ook weer opduikt in het advies van de Commissie Van Geel die het aantal nog EENMALIG af te schieten Edelherten heeft bepaald op 980 stuks!
( Verderop zult U lezen WAAROM  het begrip EENMALIG òòk een LEUGEN is )
Ik zie het benoemen van de genoemde " RESET " door Van Geel dan ook als een ROOKGORDIJN,
immers was die RESET allang besloten !! 
 
Met een "Ontheffing" voor slechts VIER GELUIDSDEMPERS  lijkt het zeer aannemelijk dat, gelet op de grote aantallen Edelherten, en de beoogde " RESET ", dat men in januari 2018 vast begonnen is met het afschieten van de Edelherten...echter...ZONDER dat er een "Ontheffing Art 68 " was op de gronden waarop Staatsbosbeheer de Edelherten afschoot vanaf januari 2018 en is daarmee een grootschalige overtreding van de  VUURWAPENWET....en dat 2175 maal ! ( gelijk aan het aantal afgeschoten Edelherten t/m maart 2018 !
WETENDE dat er een "RESET " aan zat te komen en de aantallen drastisch omlaag moesten,
EN met slechts vier geweren met geluiddemper, alleszins aannemelijk dat DIT het enorme afschot van de BESCHERMDE EDELHERTEN vanaf januari 2018 verklaard ...want stel je eens voor dat je NA april 2018 ineens 2175 + 980 Edelherten moet doden...da,s simplweg ONMOGELIJK,want men heeft er nu al een dagtaak aan !

Het begrip ' EENMALIG " doelende op het extra afschieten van Edelherten en benoemd door Van Geel is UITERAARD op zijn minst MISLEIDEND omdat er in wezen al MAANDEN extra Edelherten worden gedood !
"EENMALIG " is in wezen een proces wat zich nu bijna VIER MAANDEN dag in, dag uit,
wordt toegepast...en daarmee is de keuze voor het woord ROOKGORDIJN gerechtvaardigd !

Dat het maatschappelijk gezien op enorme weerstand zou stuiten als men DUIZENDEN EDELHERTEN ging afknallen zal men begrepen hebben en is een poging gaan doen om dat te vermijden.... is gaan "spreiden "!

Neemt niet weg dat deze BLUNDER NU NAAR BUITEN KOMT en de POLITIE een onderzoek in dient te stellen betreffende het naleven van de " Ontheffing artikel 68 " !

ALS het " OPRUIMEN " van de Edelherten ALLES te maken heeft met de MOERAS - RESET, en
daar heeft het alle schijn van, immers is in de periode VOOR 12 maart 2018 de beslissing reeds genomen om een ' RESET " door te voeren, dan is OVERDUIDELIJK dat er op grote schaal overtredingen van de " ontheffing artikel 68 " zijn begaan en dient derhalve de ontheffing INGETROKKEN te worden !
Nogmaals..omdat de " ontheffing artikel 68 NIET de redenen beschrijft waaronder Staatsbosbeheer meent af te mogen schieten is er in feite sprake van ILLEGAAL AFSCHIETEN...want de WET is op de letter, en niet iets wat men met " de natte vinger " mag veranderen omdat een vogelpark meent dat dit het beste voor de vogels is !!

Ging het afschieten van de Edelherten van 99 stuks INEENS omhoog naar een aantal wat ruim VIJF KEER ZO HOOG is, kun je absoluut niet stellen dat dit " toevallig " was, maar eerder een symptoom
van een reeds aangestuurd beleid waar GEEN WETTELIJKE BASIS voor is om de dieren te doden !!!
Het melden van de MOERAS - RESET in het rapport van de Commissie van Geel is derhalve een enorm ROOKGORDIJN om te verhullen dat er een geheel ander beleid aan ten grondslag ligt !
Laat Gedeputeerde Staten van Flevoland DAT MAAR EENS UITLEGGEN !
Ik hoop derhalve dat de  POLITIE een onderzoek in zal stellen, hetgeen wellicht STRAFBARE FEITEN op zal leveren!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten