Pagina's

Totaal aantal pageviews

22 mrt 2018

GROTE GRAZERS OOSTVAARDERSPLASSEN ZIJN SLECHTS GRASMAAIER ! ( SCHANDAAL )

De Oostvaardersplassen....een gebied wat eigendom is van Staatsbosbeheer !
Een gebied waar, volgens een schatting in januari 2018 zo,n 5000 dieren HONGER LIJDEN !!
Een gebied waar middels een brief, de directeur van Staatsbosbeheer gevraagd is om over te gaan
tot het versneld afschieten over te gaan om te voorkomen dat dieren de HONGERSDOOD zouden sterven !
Een gebied waar zelfs het beschermde Edelhert middels de verstrekte " ontheffingen " door het College van Gedeputeerde Staten ,afgeschoten mag worden...tot zover de status " beschermd " !

In ICMO 2 ( een soort beheerplan )  is reeds aangegeven dat langdurig en onnodig lijden ten gevolge van voedseltekorten maatschappelijk niet acceptabel is en voorkomen dient te worden
Gesteld mag dus worden dat Staatsbosbeheer derhalve de ICMO2 grootschalig overtreedt !
Staatsbosbeheer is eigenaar van de Oostvaardersplassen en heeft een zorgplicht voor de aanwezige grote grazers.

Sinds begin vorig jaar is Provincie Flevoland beleidsverantwoordelijk voor het welzijn van de grote grazers, hetgeen inhoudt dat de Provincie Flevoland bepaalde opdrachten kan opleggen, 
waaronder het bevel om tot bijvoeren over te gaan !
Dit is al een eerste indicatie hoe de structuur van deze MISLUKKING in mekaar zit, maar het is nog erger !! 
De zogenaamde "GROTE GRAZERS " heeft men laten vallen onder de Natuurwet in plaats van de WET DIEREN 2013 die spreekt over de INTRINSIEKE WAARDE van een dier, wat zoveel wil zeggen is dat een dier een EIGEN WAARDE heeft en met RESPECT behandeld dient te worden !
Daarmee omzeilt men de situatie dat, gelet op de huidige situatie, er sprake is van GROOTSCHALIGE DIERENMISHANDELING !
Grote Grazers zijn in hun ogen immers niets meer als GRASMAAIERS !!
 
Wat wil het geval....de Oostvaardersplassen vallen onder NATURA 2000 die eigenlijk PUUR de belangen van vogels omschrijft en het behouden van de diverse soorten.
Om de Oostvaardersplassen te voorzien van het nodige landschap heeft men dus GRASMAAIERS nodig die op hun beurt, vanwege de HONGER op grote schaal het beleid van NATURA 2000 hebben doorkruist door de boel op te vreten waardoor bepaalde vogelsoorten zijn vertrokken uit het gebied!
Da,s gelet op het internationale gebeuren rond NATURA 2000 natuurlijk alles behalve de bedoeling en
DUS moeten de grote grazer tot wel 90% uitgemoord worden...door afschieten of door de hongersdood, want dat is wat met name Staatsbosbeheer momenteel toelaat!
 Men heeft deze groep dieren dus WILLENS en WETENS in een gebied geplaatst waar ze niet op NATUURLIJKE wijze kunnen bestaan !
De tweede redden va het toestaan van het sterven van de GRAZERS is dat die kadavers als voeding moeten dienen voor o.a. vossen, zoals gemeld wordt in de Oostvaardersplassen plannen !! 

Kortom....omdat het terrein NIET aan de voedingsbehoeftes zoals beschreven in de WET DIEREN 2013 voldoet die stelt dat je dieren NIET in een habitat mag plaatsen indien men niet in de natuurlijke voeding kan voorzien moest die WET omzijlt worden en plaatste men de dieren als zogenaamd WILD in de Natuurwet !
DIERENWET 2013 >>.... Dieren moeten met RESPECT behandeld  worden en hebben een INTRINSIEKE waarde !
Het is dus duidelijk dat een overeenkomst met andere landen zoals beschreven in NATURA 2000, kennelijk belangrijker is dan deze GROTE GRAZERS die BUITEN de in Nederland geldende wet zijn geplaatst...wat op zich al een vraagtekens op roept, immers is een Nederlandse wet nu in conflict met het beleid gevoerd door de Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer !

Hoe men het bedacht heeft om dieren die normaliter onder de WET DIEREN 2013 vallen, omwille van NATURA 2000...hetgeen slechts een INTERNATIONAAL VERDRAG is, is me een raadsel !
De enige verklaring is dat men de GROTE GRAZERS slechts als een hulpmiddel ziet om NATURA 2000 uit te voeren en of dat nu gepaard gaat met enorm veel DIERENLEED interesseert ze kennelijk niet.
Tot slot dit..De Oostvaardersplassen zijn eigendom van Staatsbosbeheer die voor bepaalde opties, zoals het verkrijgen van afschiet ontheffingen deze verkrijgt  van College van Gedeputeerde Staten!
De Oostvaardersplassen vallen uiteindelijk onder het MINISTERIE van ECONOMISCHE zaken, maar gelet op de onderhoudsplicht van Staatsbosbeheer vraag ik me ernstig af of dit inderdaad geen MOEDWILLIGE DIERENMISHANDELING met VOORBEDACHTE RADE is !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten