Pagina's

Totaal aantal pageviews

25 dec 2012

EVEN ZEGGEN WAAR HET OP STAAT !

" KINDEREN MOET JE BELONEN BIJ GOED GEDRAG, EN BESTRAFFEN ALS ZE VERKEERD GEDRAG TONEN..WANT DAARDOOR LEREN ZE SOCIAAL GEDRAG..EN ACCEPTATIE VAN REGELS EN AFSPRAKEN "

FREUD ZEI: " Het ONBEWUSTE..( DAS ES ) is ongeremd en heeft slechts ÈÈN doel..EIGENBELANG, en stuurt onder andere de 
" Voortplantingsdrang,Overlevingsdrang " en de Vitale Levensfuncties aan.
" Het BEWUSTE is het gedeelte wat onder andere het SOCIALE gedrag bepaalt, en dus kan het ONBEWUSTE slechts zijn doel bereiken als het BEWUSTE geen schade oploopt " !

Kinderen verkennen en verleggen de bekende grenzen, en dat hoort ook zo, daar leren ze SOCIAAL GEDRAG door, want slechts door Sociaal gedrag te vertonen vind men je aardig en kun je je doelen bereiken en is bij een mens het ONBEWUSTE en BEWUSTE op ÈÈN LIJN!
Dan hebben we het over " BELONING EN BESTRAFFING " om het gewenste sociale gedrag te trainen..en dan hebt je het gelijk over het leerproces van kinderen.

De reden waarom we de " WET " hebben is duidelijk...het geeft de grenzen aan van hetgeen wel of niet wenselijk en algemeen geaccepteerd is, en om DE GRENZEN af te dwingen zijn er dus ook SANCTIES, temeer omdat anders de grenzen overschreden zouden worden.
DWANG, en het AFDWINGEN van GRENZEN is dus een NOODZAKELIJK  KWAAD!

Scheidsrechters en Grensrechters RESPECT tonen is niets meer of minder dan die REGELS en AFSPRAKEN respecteren...en niet zozeer de persoon...ze zijn diegene die de afgesproken grenzen bewaken en daar waar nodig die grenzen verdedigen...middels een sanctie... 
HET FLUITSIGNAAL, en afhankelijk daarvan direct een bestraffing op te leggen
...een 5 minuten tijdstraf, of een GELE of RODE kaart!
Dat is ook wat we afgesproken hebben en het is dus een knap staaltje van asociaal gedrag als men die gemaakte afspraken middels commentaar, of erger, met de voeten treed!
Als je de NEDERLANDSE WET overtreed heb je een probleem...en dat is met de voetbalregels ook zo...
JIJ HEBT DAN EEN PROBLEEM...en dus moet je diegene die de Regels en Afspraken in de gaten moeten houden er niet op aanspreken..NEE...je moet het lef tonen om wat meer na te denken over je eigen " DOEN EN LATEN ", en dus wat meer zelfkritiek hebben!

Een ander de schuld geven is per slot van rekening niet in je eigen belang...
maar het is wel zo dat je veelvuldig hoort..." JIJ MAAR JIJ "...( Herken je dat? )
En zolang er geen, of onvoldoende acceptatie van Regels en Afspraken is, krijg je dus te maken met het afdwingen van bestaande en gemaakte afspraken...want dat is, hoe gek het ook klinkt uiteindelijk het enige SOCIALE GEDRAG wat er overblijft.
" ZONDER -MOGELIJKE- GEVOLGEN DUS GEEN ACCEPTATIE en RESPECT VOOR DE REGELS..."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten