Pagina's

Totaal aantal pageviews

26 sep 2012

MAIL AAN JOOP MUNSTERMAN..voorzitter FC TWENTE

Onder dit bericht staat een bericht over een 10 jarige keeper...wat men echt even moet lezen!
Naar aanleiding van dat verhaal heeft " KLODDER " besloten om de Voorzitter van FC TWENTE,
de heer JOOP MUNSTERMAN en de RAAD VAN COMMISSARISSEN van genoemde club een mail te zenden, omdat dit hele verhaal ècht TE GEK VOOR WOORDEN IS, en schadelijk kan zijn voor het Jeugdvoetbal in het algemeen!
Hieronder de tekst van de gezonden mail d.d. 26 september 2012, 2 uur 27
Daarnaast heb ik de redactie van Voetbal International op mijn mail aan FC Twente attent gemaakt, en waar men die reactie kan lezen.
.HOPEN DAT MEN ER EEN ONDERWERP VAN MAAKT !!

========================================================================
Geachte heer J. Munsterman..geachte Raad van Commissarissen/FC Twente

Tot grote ontsteltenis las ik het genoemde artikel op www.ad.nl,


Te lezen op: ( http://www.ad.nl/ad/nl/5610/Eredivisie/article/detail/3321841/2012/09/25/Als-keep
er-moet-je-minimaal-1-85-meter-lang-zijn.dhtml )

en op: http://www.deondernemer.nl/sport/556217/Lengte-maakt-wel-degelijk-iets-uit.html
en op: http://arc.dp.x-cago.com/dp/20110325/pages/01026/articles/DP-20110325-01026015.pdf

waarbij het " verhaal " gedaan werd omtrent een 10 jarige jongen..keeper, die, kennelijk in overleg met zijn ouders, een " Botscan " had laten doen om zijn uiteindelijke eind-lengte te kunnen bepalen.
U zult ongetwijfeld ook zonder verdere toelichting weten wat ik bedoel.

Nou kan het goed zijn dat de wijze waarop hiervan verslag gedaan werd, niet alles exact omschreven heeft, en ontbrak enig commentaar van Uw club, dan wel de ouders van genoemde keeper, maar ik moet U echter wel zeggen dat ik me ernstig afvraag òf, en zo ja, welke mentale schade die jongen hierdoor opgelopen zou kunnen hebben!

Ik maak me daar, gevoelsmatig, eigenlijk wel druk over omdat ik als vader van een kind met een tekort aan "persoonlijke zekerheden" weet wat het met een kind kan doen, als er sprake zou zijn van een verstoring van zijn "eigen beeld " en het gevoel van
" je zeker voelen "!

De gedane kreet " Niet een worst willen voorhouden " is natuurlijk iets wat een kind van die leeftijd totaal niet kan overzien, en het kan bijna niet anders zijn, dan dat dat gegeven iets met hem deed..U zult zich dat voor kunnen stellen, los van de " zakelijke belangen "!!

Als scheidsrechter in het amateurvoetbal, veelal de jeugd is het overduidelijk dat kinderen van de leeftijd van genoemde keeper ( 10 jaar ) op de juiste wijze begeleid moeten worden om een juist beeld van de voetbalwereld te krijgen, en daardoor de socialiserende factor van de sport bij kan dragen tot het op de juiste wijze opgroeien!

Ik kan me er geen beeld bij vormen wat de mededeling aan deze jongen voor impact gehad moet hebben...te horen krijgen dat je..later...1 centimeter tekort zal komen om je droom te vervolgen...

Gelet op het feit dat dit verhaal breder in de media aan het komen is, lijkt het mij voor de totale " voetbalwereld " van het allergrootste belang dat hier duidelijkheid over gegeven word, en er alles aan gedaan zal worden om er voor te zorgen dat dat KIND van dit avontuur geen schade op zal lopen....althans dat is mijn hoop..!!

Omdat " mijn " weblog gekenmerkt word door o.a de kreten: " Babes..Voetbal..en rare grappen..Op de grens...en er over, zult U begrijpen dat dit verhaal een zgn. " KLODDER " opgeleverd heeft, die ik U hierbij zal meezenden.

Ik verzoek U natuurlijk om deze poster te zien in het licht van de wijze waarop sommige zaken aangekaart worden, en wellicht kunt U er zelfs om lachen..hetgeen fijn zou zijn!
Zoals deze kwestie naar buiten is gekomen bleef mij geen andere mogelijkheid dan mijn reactie te tonen. ( bijlage )

Daar ik, via de media, U meen in te mogen schatten als een zeer sociaal mens hoop ik dat U deze vreemde kwestie uit de wereld zal helpen, want per slot van rekening is dit ook geen " RECLAME " voor Uw club!

Uiteraard zal ik, indien U reageert op mijn goed bedoelde mail, Uw reactie,naast mijn mail aan U, tonen op het blog waar deze mail aan U zal verschijnen, mede om de sociale belangen te onderstrepen

Met sportieve groeten,
Hoogachtend,

Jos Ripken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten