Pagina's

Totaal aantal pageviews

29 jul 2012

Het maken van " HANDS "

Met een nieuw voetbalseizoen op komst, vind " KLODDER " het de hoogste tijd om " REGEL 12 " eens uit te leggen omdat daar voortdurend misverstanden over zijn !
De regel word niet door de eerste de beste uitgelegd, nee... Hier Scheidsrechter VAN EGMOND !!

“Het is hands als een speler bewust met de hand of arm naar de bal gaat. Dan is er dus opzet in het spel. Het is ook hands als een speler kan voorkomen dat de arm of hand de bal raakt, maar dat niet doet.”

En de term ‘aangeschoten hands’?

Van Egmond: “Aangeschoten hands is geen hands. Als een speler de arm strak langs het lichaam houdt en hij krijgt de bal ertegen, dan kan hij er niets aan doen. Dan is er geen opzet in het spel. Hij kan moeilijk zijn arm afzagen. Hetzelfde geldt voor een bal die je van een meter afstand tegen de arm krijgt. Of die je niet ziet aankomen omdat je met je rug naar de tegenstander staat. In deze gevallen is geen sprake van hands.”
Regel 12 van de spelregels geeft aan dat een Directe vrije trap wordt aan de tegenpartij gegeven indien een speler “opzettelijk de bal met de hand of de arm speelt (dit geldt niet voor de doelverdediger binnen zijn eigen strafschopgebied).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten