Pagina's

Totaal aantal pageviews

28 feb 2014

EEN SALUUT AAN HET KANON VAN ASV DRONTEN...RONNY JANSEN

De laatste kogels zijn afgeschoten en de geur van dampend kruit hangt nog boven ons sportpark toen het trieste nieuws doorsijpelde.
Het kanon van asv Dronten moet noodgedwongen op slechts 23 jarige leeftijd stoppen met voetbal omdat zijn gewrichten onherstelbaar zijn beschadigt.
De kruisbanden zijn afgescheurd en de meniscus zweeft los in zijn knie waardoor er een grote kans is op extreme slijtage.
Zelfs na een operatie blijft het riskant om door te voetballen omdat er dan op latere leeftijd grote problemen zullen optreden.
Het valt moeilijk te bevatten dat deze sportman en spijkerharde verdediger dit is overkomen.

Ik zag in 2002 een tengere Ronny Jansen in de jeugd van asv Dronten voetballen en was er als leider bij toen Ronny in 2005 op 15 jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van Reaal Dronten.
Hij veroverde al snel zijn plekje tussen al die grote mannen bij Reaal en zou maar liefst 4 seizoenen voor Reaal Dronten uitkomen.
In 2009 keerde Ronny Jansen terug op het oude nest om als Kanon, Bulletman en Slippende Giertank furore te maken bij asv Dronten.

Aanvankelijk was Ronny Jansen een typische Engelse back die het moest hebben van mouwen opstropen en een flinke dosis strijd en inzet.
Deze linksback was een ouderwetse vechtmachine die geen enkele duel schuwde of uit de weg ging, maar van een degelijke opbouw had Het Kanon toen nog nooit gehoord.
Hij was de meester in het weg rossen van elke bal die voor zijn voeten kwam, maar de grootste nachtmerrie voor elke technisch begaafde aanvaller.
Deze fysieke spijkerharde linksback toonde nooit geen Mercy of Respect en speelde elke aanvaller uit de wedstrijd.
Ronny Jansen maakte de mooiste slidings en was een gruwel in het oog van iedere terreinknecht.
Zodra het Kanon los ging werd het hele veld omgeploegd en omgeturnd tot een aromatische modderpoel.
Vandaar zijn bijnaam De Slippende Giertank!

Gaandeweg onderging Ronny Jansen een metamorfose en had hij bij Reaal Dronten enkele goede leermeesters om hem heen.
Bij asv Dronten ontwikkelde Ronny Jansen zich als een tactische sluwe vos en werden alle fijne kneepjes van het verdedigen hem bijgebracht.
Intensieve trainingen en urenlange arbeid maakten Ronny Jansen tot een slimme, onverzettelijke en onverwoestbare Engelse back.
Bij het eerste elftal leerde Ronny Jansen dat de basis van elke aanval bij de verdediging begint en werden alle ballen niet meer blindelings naar voren gerost.
Hij kreeg de bijnaam Het Kanon vanwege zijn krachtige schoten en indrukwekkende kanonskogels.
Met ongekende hoge snelheden vuurde Ronny Jansen deze sissende kanonskogels af die vervolgens verpletterend insloegen.
The Bulletman zocht altijd zijn target en liet dan nooit meer los, maar had ook een prachtige fluwelen pass in zijn benen.
Met uiterste precisie legde Ronny Jansen de bal over grote afstand precies op je stropdas!

Vanaf 2009 maakte Ronny Jansen deel uit van de selectie van asv Dronten en scoorde als verdediger totaal 8 doelpunten in de hoofdmacht.

Het harde fysieke spel heeft uiteindelijk toch zijn tol geƫist!
In Augustus 2013 raakte Ronny Jansen in de bekerwedstrijd uit tegen s.v. Hatto Heim ernstig geblesseerd aan zijn meniscus en kruisbanden.
Er kwam nog een kortstondige comeback, maar hij speelde op 14 December 2013 nota bene in de derby uit tegen BAS in Biddinghuizen zijn allerlaatste wedstrijd voor asv Dronten.
Komt er nog een officieel afscheid op 10 Mei als BAS op bezoek komt?

Op de platte kar wordt straks een extra plekje voor Het Kanon gereserveerd!

Wij hopen dat Ronny Jansen op een andere manier betrokken blijft bij de club en wensen hem veel sterkte toe met deze moeilijke beslissing.

Bij deze een saluut aan Het Kanon

Je oude kale, kleine leider Klaas!

====================
Tekst: Klaas Huisman ...." De Groene Verslaggever " 
Poster: Jos Ripken...." Klodder "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten