Pagina's

Totaal aantal pageviews

29 apr 2013

" VLAGGENDE VADERS "

ELKE ZATERDAG KUN JE ZE ZIEN STAAN...DE " VLAGGENDE VADERS " !
ZONDER DEZE VADERS, EN SOMS OOK MOEDERS, ZOU ER EEN PROBLEEM
ONTSTAAN OMDAT EEN ASSISTENT-SCHEIDSRECHTER, OOK WEL
GRENSRECHTER GENOEMD, VERPLICHT IS VANAF DE D-PUPILLEN !

Toch hebben deze vrijwilligers het niet altijd even gemakkelijk omdat vaak niet helemaal duidelijk is wat de Nieuwste Spelregels zijn,
of dat men deze heeft overgenomen van de Spelers...die zelf ook niet exact weten hoe het nou zit !
" KLODDER " die zelf ooit begon als " VLAGGER " bij het team van "ZOONLIEF " weet precies hoe het zit.... 
NIEMAND wil bij het team van zoon of dochter het gevoel hebben dat hij / zij het fout doet !
En omdat de teams toch iemand nodig heeft die de taak op zich neemt, gaan er TIPS en TRUCS komen !
VÒÒR het aankomende seizoen...want deze competitie duurt nog maar een paar weken, komt er in eerste instantie een makkelijk te lezen " FLYER " waar een aantal BASIS TIPS op staan vermeld, en zoals een ieder weet zijn de meest simpele TIPS vaak de beste !
EEN KLEIN VOORSCHOTJE op de TIPS die gaan komen...met een veel groter effect dan je in eerste instantie zou denken volgt hier :

TIP 1 : GAAT DE BAL OVER DE ZIJLIJN...PROBEER DE BAL NIET TEGEN TE HOUDEN...LAAT DIE MAAR LEKKER ROLLEN..DE SPELERS HALEN DIE WEL OP....EN  GEEF MET JE VLAG AAN VOOR WIE DE INWORP IS..EN KIJK DAARBIJ RICHTING DE SCHEIDSRECHTER...OOGCONTACT IS BELANGRIJK !

TIP 2 : IS DE BAL OVER DE ZIJLIJN MAAR KON JE NIET ZIEN WIE HEM HET LAATSTE AAN HEEFT GERAAKT...DOE DE VLAG RECHT OMHOOG ( want de bal is over de lijn, dus uit het spel ) ZONDER VERVOLGENS AAN TE GEVEN VOOR WIE DE INWORP IS..weet de Scheidsrechter dat ook niet, is de inworp ALTIJD voor de verdedigende partij !

TIP 3 : ALS JE " BUITENSPEL " AANGEEFT EN DE SCHEIDSRECHTER ZIET JE NIET DIRECT MET DE VLAG ( RECHT OMHOOG ) STAAN...HOUD DE VLAG NET ZOLANG OMHOOG TOTDAT DE SCHEIDSRECHTER DAT OPMERKT...

Hij kan dan maar TWEE dingen doen...met een gebaar met de hand aangeven dat hij door laat spelen, en de vlag omlaag kan...( dat kan onder andere als de Verdediging de bal in bezit heeft en het BUITENSPEL opgeheven word, ) ÒF hij fluit alsnog af, vanwege dat eerdere BUITENSPEL, en laat een indirecte vrije trap nemen!
WAT JE DAN NIET HEBT...HET GEVOEL DAT JE ER ZINLOOS STAAT EN NIET SERIEUS GENOMEN WORD ..want je moet er wel PLEZIER in houden !
Natuurlijk is een opleiding tot Assistent-Scheidsrechter Amateurvoetbal via de K.N.V.B. mogelijk maar dan moet je eerst weer de Basis Opleiding Scheidsrechter..kortweg B.O.S. genoemd, gedaan hebben...en dus is het zinvol om UIT DIE OPLEIDING de belangrijkste PRAKTISCHE TIPS te halen..om mee te beginnen!

VRAGEN: Stel ze gerust..Stuur je vraag naar:  WEDSTRIJDPOSTERS@GMAIL.COM
EEN STUKJE OPLEIDING VOOR DE GRENSRECHTERS..JE MOET HET LEUK MAKEN !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten