Pagina's

Totaal aantal pageviews

3 feb 2013

JE VERENIGING IS VERANTWOORDELIJK VOOR ALLE OVERTREDINGEN!

#2.0 | Reglementen amateurvoetbal 2012/?13 – Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal

Artikel 23 - Verantwoordelijkheid

1. A. Een vereniging wordt geacht verantwoordelijk te zijn voor elke overtreding begaan door haar leden en al degenen die in de vereniging een al dan niet betaalde functie - welke dan ook - bekleden.
B.. Vanwege die verantwoordelijkheid kunnen aan een vereniging de straffen, maatregelen en vergoedingen van kosten worden opgelegd als voorzien in dit reglement.
C. Voor deze strafbaarheid is opzet, schuld, nalatigheid of onzorgvuldigheid van de vereniging met betrekking tot de gepleegde overtreding(en) niet vereist.
2. A.. Een vereniging wordt tevens geacht verantwoordelijk te zijn voor gedragingen van toeschouwers, voor zover de vereniging verweten kan worden, dat die gedragingen hebben kunnen plaatsvinden.
B. Vanwege die verantwoordelijkheid kunnen aan een vereniging de straffen, maatregelen en vergoedingen van kosten worden opgelegd als voorzien in dit reglement.
C Voor deze strafbaarheid is opzet, schuld, nalatigheid of onzorgvuldigheid van de vereniging met betrekking tot het hebben kunnen plaatsvinden van de gedragingen wel vereist.

Dat betekent dat de CLUB, omdat men AANSPRAKELIJK IS, altijd een bepaalde mate van toezicht zal moeten houden op de voetbalwedstrijden..ZOWEL ERVOOR, ALS ERNA !!
De enige die een PERSOON van het Voetbalterrein KAN EN MAG VERWIJDEREN is een BESTUURSLID VAN DE CLUB..en LOGISCHERWIJS moet elke keer als het TERREIN toegankelijk is,eigenlijk een BESTUURSLID aanwezig zijn !!
" KLODDER " vind wel dat als iemand zich MISDRAAGT, de overig aanwezigen best wel aan een stukje  "SOCIALE CONTROLE " mogen doen...!
ZEG DAN BIJVOORBEELD: " EN HOE WAT JOU WEEK " ??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten